obrazovanje

Nova školska godina u TŽ počinje 1. rujna, upisano 4.600 prvašića

ucenici
17.08.2016.
u 09:34

U prve razrede osnovne škole na području TŽ upisano je 4.600 učenika, dok je u srednje škole upisano 4.400 učenika

Nova školska godina na području Tuzlanske županije počinje 1. rujna, a resorno županijsko ministarstvo, u suradnji s osnovnim i srednjim školama, radi na pripremi početka nove školske godine.

U tijeku je realizacija natječaja za prijem zaposlenika u osnovne i srednje škole na području ove županije, a pomoćnica ministra obrazovanja TŽ Mersija Jahić ističe da je jako važno okončati natječajnu proceduru kako bi zaposlenici počeli sa svojim angažmanom na vrijeme.

- Nadamo da ćemo novu školsku godinu početi na vrijeme u svim osnovim i srednjim školama - kaže Jahić, napomenuvši da jedino u JU OŠ Stjepan Polje u Gračanici nastava počinje 12. rujna zbog radova na izgradnji novog objekta koji se gradi sredstvima donatora.

U prve razrede osnovne škole na području TŽ upisano je 4.600 učenika, dok je u srednje škole upisano 4.400 učenika. U odnosu na prošlu školsku godinu upisano je, navodi Jahić, 100 učenika manje u srednje škole, a 80 učenika više u osnovne škole.

Ove godine kao i prethodnih, najviše zanimanja za upis u srednje škole iskazano je za zvanja koje obrazuje medicinska škola te je stoga u postotcima najveći broj učenika upisan u medicinske škole.

Jahić naglašava kako je najmanje učenika iskazalo interes za trogodišnje zanatske smjerove, poput trgovinske struke, te za zanimanja strojarskog i rudarskog obrazovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije