investicija vrijedna više od 5 milijuna eura

Njemačka kompanija planira zaposliti 2.500 radnika u BiH, pronašla i lokaciju?

Ilustracija
05.08.2022.
u 07:00

Njemačka kompanija čija djelatnost je usko vezana za auto-industriju na području FBiH traže pogodnu lokaciju za najam ili kupovinu poslovnog zemljišta sa ili bez izgrađene infrastrukture površine 20 tisuća kvadratnih metara.

U narednom razdoblju Tuzla bi mogla postati bogatija za kapitalnu investiciju kompanije iz Njemačke koja bi prema prvim najavama mogla da zaposli oko 2,500 tisuća radnika.

Kako saznaje Tuzlanski.ba, Njemačka kompanija čija djelatnost je usko vezana za auto-industriju na području FBiH, pa tako i grada Tuzla traže pogodnu lokaciju za najam ili kupovinu poslovnog zemljišta sa ili bez izgrađene infrastrukture površine 20 tisuća kvadratnih metara.

U Gradskoj upravi Tuzla već su pronašli dvije potencijalne lokacije koje bi mogle pogodovati ovoj velikoj investiciji čija će vrijednost biti preko 5 milijuna eura.

S obzirom da je Tuzlanska županija najbrojnija, odnosno najmnogoljudnija i da je Tuzla blizu granica s Hrvatskom (EU) i Srbijom, ali i da ovdje ima zavidan broj kvalificirane radne snage, postoji velika mogućnost da će njemački investitor uzeti u obzir sve navedene činjenice i da će Tuzla biti favorit u odnosu na druge gradove u FBiH za ovu krucijalno važnu investiciju što će doprinijeti ekonomskom razvoju Tuzle i Tuzlanske županije.

Također, jedan od presudnih faktora mogla bi biti i blizina Živinica, Lukavca i Srebrenika jer u sva tri ova grada ima značajan broj kvalificirane radne snage za potrebe djelatnosti kompanije iz Njemačke.

Za sada nije poznato ime investitora, ali bi taj podatak mogao da bude objelodanjen uskoro. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?