Za 20 socijalno ugroženih obitelji

Nisu zaboravljeni: Pomoć stigla i u najudaljenija livanjska sela

Željka Mihaljević
09.07.2020.
u 11:46

Koalicija protiv mržnje “Uvažavanje” Livno realizirala je još jedan hvalevrijedan projekt. Riječ je o distribuciji prehrambenih i higijenskih potrepština za 20 socijalno ugroženih obitelji u Livnu, piše Večernji list BiH.

Listu korisnika dostavio je Centar za socijalni rad, a sredstva za kupnju artikala i formiranje paketa organizacijski su i financijski pomogli Misija OESS-a u BiH i World Vision BiH. Odgovor je to na aktualnu situaciju u vrijeme korone kad su, silom prilika, smanjeni mnogi socijalni i fizički kontakti, a pojedine obitelji u udaljenijim seoskim naseljima osjećale se gotovo zaboravljenima.

Paketi su korisnicima uručeni na kućnim adresama, a vrijednost svakog od njih bila je 80 KM. U odabiru namirnica išlo se na one koje se inače ne nalaze u dosad već uobičajenim paketima, a kako se uglavnom radilo o onima koje je potrebno držati u hladnjaku, od preuzimanja, pakiranja i distribucije, nije se smjelo čekati više od 24 sata. Budući da je područje Livna iznimno veliko, neka od naselja nalaze se i do 40 km udaljena od administrativnog središta, u pomoć je pritekla i socijalno ugroženim obiteljima diljem HBŽ-a zaposlenica FUCZ-a, deminerka Davorka Vrgoč. Tako je ovaj projekt dodatno obogaćen angažmanom različitih struktura, a na kraju radnog dana u kojemu je obavljena distribucija Davorka je, kao građanka, i službeno postala članica Koalicije “Uvažavanje” potpisavši memorandum o suradnji. Inače, Koalicija je osnovana 2013. u svrhu promoviranja tolerancije i međusobnog razumijevanja. Cilj im je, navode, inspirirati i podržati pojedince, skupine i inicijative kako bi prekinuli mržnju i svoju zajednicu učinili sigurnijim i boljim mjestom za život.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?