Zastupnički dom BiH

Nisu podržane izmjene Zakona o trošarinama u BiH

26.07.2018.
u 17:19

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije podržao Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH, koji su predložili zastupnici Aleksandra Pandurević, Mladen Bosić, Nenad Lalić i Momčilo Novaković.

Za predloženi zakon glasovalo je 11 zastupnika, protiv je bio 21, a jedan zastupnik je bio suzdržan.

Predloženim zakonskim rješenjem predviđalo se ukidanje povećanja cestarine za 15 feninga po litru goriva plus PDV, koje je prihvaćeno u prosincu prošle godine.  

Zastupnici su podržali principe Prijedloga zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Zbog nepostojanja entitetske većine iz RS-a, Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi BiH, čiji je predlagač zastupnik Saša Magazinović, bit će upućen Kolegiju na usuglašavanje.

Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi BiH za 2017. godinu, također nije dobio potrebnu entitesku podršku iz RS-a pa će i on biti upućen na usuglašavanje.

Prihvaćen je prijedlog zastupnika Senada Šepića za uvrštavanje u dnevni red Zastupničkog doma Informacije Vijeća ministara BiH o konkretno poduzetim aktivnostima vezanim za zaštitu imovine BiH na teritoriju R Hrvatske, a u procesu usvajanja Zakona o upravljanju državnom imovinom u R Hrvatskoj.

Zastupnici nisu usvojili Prijedlog odluke o imenovanju članova Povjerenstva za koncesije BiH.

Dana je suglasnost za ratificiranje više međunarodnih sporazuma i ugovora.

Po okončanju ove, održana je i nova sjednica Zastupničkog doma na kojoj je samo dana suglasnost za ratifikaciju tri sporazuma.

Predsjedatelj Doma Mladen Bosić je na početku ove sjednice kazao da je, na inicijativu Kolegija, sazvana ova hitna sjednica Zastupničkog doma sa tri točke dnevnog reda koje se odnose na davanje suglasnosti za ratifikaciju sporazuma.

Poslanici su dali suglasnosti za ratifikaciju Amandmana broj 1 na Ugovor o financiranju zaključen između BiH i Europske investicijske banke – Distribucija električne energije BiH/B; Sporazuma o investicijskom grantu između BiH i Europske investicijske banke, Mediteranski koridor (R2a): Bosna i Hercegovina – Interkonekcija Hrvatska – „Izgradnja prekograničnog mosta u Gradišci te za ratifikaciju Okvirnog sporazuma o zajmu između Razvojne banke Vijeća Europe i BiH za financiranje Projekta regionalne vodoopskrbe „Plava voda“. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?