Premijer Federacije BiH

Nikšić: Želimo da se smanjenjem poreznog opterećenja rada direktno prelije u novčanike radnika

Nermin Nikšić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
10.10.2023.
u 17:29

"Odlučni smo preuzeti odgovornost i dati sve od sebe da pokrenemo promjene. I njih ovog puta trebaju osjetiti građani tako što će imati veće plaće, bolje uvjete rada, lakše pokretanje biznisa i rasterećenje poslovanja", rekao je Nikšić

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić kaže da Vlada FBiH već nekoliko mjeseci radi na setu zakona iz fiskalne reforme i kako je važno i da poslodavci i radnici budu zadovoljni.

"Život ne počinje od ove Vlade, niti će se nakon nas završiti. Zato smo odlučni preuzeti odgovornost i dati sve od sebe da pokrenemo promjene. I njih ovog puta trebaju osjetiti građani tako što će imati veće plaće, bolje uvjete rada, lakše pokretanje biznisa i rasterećenje poslovanja", rekao je.

Ističe kako su ciljevi fiskalne reforme Vlade FBiH jasni: smanjiti troškove rada, povećati plaće, a posebno minimalnu, povećati konkurentnost, rast izvoza i proizvodnje, smanjivanje uvoza, te posebno važno- nova radna mjesta i smanjenje sive zone, piše Klix.ba

"Namjera Vlade je da prethodno Uredbom definira bruto II obračun plaća. Time želimo osigurati da se reforma smanjenja poreskog opterećenja rada izravno prelije u novčanike radnika. Također, važno je znati da ovakav pristup može značajno utjecati na prihode proračuna, stoga je cilj zaštiti njegov socijalni element. Zato smatramo da implementacija Zakona o dohotku, doprinosima i minimalnoj plaći mora biti sinkronizirana s online fiskalizacijom kad je u pitanju bar približno stupanje na snagu, jer je riječ o jednom od značajnijih kompenzacijskih izvora financiranja proračuna", najavio je.

Na kraju je izrazio nadu da će prije svega, kao socijalni partneri, prihvatiti ovu reformu kao zajedničku misiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije