Premijer Federacije BiH

Nikšić: SDA postaje oporba državi, a ne vlasti

Nermin Nikšić
Foto: Fena
1/2
25.08.2023.
u 07:59

"Smatram da politika razgovora i kompromisa nema alternativu. Ovaj iskorak koji smo napravili pokazuje da se to isplati", podvukao je Nikšić.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić je suradnju na državnoj razini ocijenio teškom i zahtjevnom, ali, kako je rekao gostujući u Dnevniku 3 Federalne televizije, kada ostvarite određeni rezultat i određene pomake – to se isplati. 

"Smatram da politika razgovora i kompromisa nema alternativu. Ovaj iskorak koji smo napravili pokazuje da se to isplati", podvukao je Nikšić.

Dodao je kako nije lako trpjeti pritiske i napade, ali da kad razgovarate onda možete i nešto dogovoriti.

"Nakon agende koju nam je dala Europska unija ovo su prvi zakoni koji su usvojeni u državnom parlamentu. Osam godina nismo imali nijedan zakon na tom putu. Sad smo tri koraka bliže Europskoj uniji", naglasio je premijer. Navodi da europska perspektiva Bosne i Hercegovine nema alternativu.

Istaknuo je i kako je SDA doživjela 'amneziju' od kako je otišla u oporbu.

"Oni postaju oporba državi, a ne vlasti. To je njihovo pravo i imaju pravo tako se ponašati. Oni nemaju prigovore na ovo dosad što smo uradili. Njihovi prigovori se odnose na budućnost – vi ćete dati, vi ćete isporučiti. Pa nas onda optužuju kako smo mi dali četvrtog izaslanika SNSD-u, što je potpuna neistina. Oni su, ustvari, dali četvrtog izaslanika i HDZ-u i SNSD-u u prošlom mandatu", rekao je Nikšić.

Kaže i kako su sigurnosni sektor vratili građanima Bosne i Hercegovine. Danas direktor OSA-e, ističe, ne polaže njemu račune kao najjačoj političkoj stranci iz Trojke nego građanima i državnim institucijama.

"Do jučer je direktor OSA-e polagao račune predsjedniku SDA i radio u korist SDA", rekao je, između ostalog, Nikšić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije