nakon sastanka

Nikšić: Schmidt neće dozvoliti blokadu, nadamo se da će donijeti rješenje i za budućnost

Avaz
24.04.2023.
u 20:28

U rezidenciji Izaslanstva Europske unije održan je sastanak šefa Izaslanstva EU BiH Johana Satlera s predstavnicima HDZ-a i osmorke.

Nakon sastanka medijima se obratio lider SDP-a Nermin Nikšić, koji je kazao kako nisu bile u pitanju konzultacije.

- Svi imamo pojedinačnu komunikaciju sa Schmidtom. Bio sam jučer, Elmedin Konaković je išao danas, a Dragan Čović će sutra. Danas smo razgovarali oko toga je li ovo parlamentarna većina. Idemo li u konstituiranje vlade. Potpuno je jasno kako će visoki predstavnik donijeti odluku pa ćemo vidjeti što će se događati – istaknuo je Nikšić te dodao da Schmidt neće dozvoliti blokadu procesa, piše Avaz

Rekao je kako očekuje da vidi kakva će biti odluka na tim sastancima.

- Jasno je da neće dozvoliti blokadu. Nerealno je očekivati da Povjerenstvo riješi nešto u roku od pet dana, a to se provlači godinama. Kamo sreće da je to moguće - ističe Nikšić.

Vezano za izjave NES-a i SBiH da ne žele nametnutu Vladu, Nikšić je kazao kako nije riječ o nametnutoj Vladi.

- Nametnuta će biti odluka o deblokadi izbora vlade. Ono što je za nas važno, da ono što visoki predstavnik donese bude odluka koja će biti rješenje i za budućnost. Tada ćemo ozbiljnije sjesti da promijenimo stvari i dođemo do našeg rješenja – rekao je Nikšić.

Dodao je kako ne strahuje za postojanje većine te kako je pravo svake stranke da se opredijeli.

- Smatram da se može osigurati većina u Zastupničkom domu. Puno bi važnije bilo da ova većina ostane dosljedna - poručio je predsjednik SDP-a.

Izjavio je i da prijetnje Milorada Dodika izazivaju nelagodu i neugodnost.

- Imat ćemo sastanke i priliku da raščistimo te stvari. Mi jesmo spremni na kompromis, ali ne na kompromitiranje i trgovinu s interesima države BiH. Nema napretka ovdje ako ćemo ukopavati u svoje rovove i ići jedni prema drugima s agresivnim izjavama. Puno je kvalitetnije vratiti se u institucije i razgovarati – zaključio je Nikšić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?