nakon sastanka vladajuće koalicije

Nikšić otkrio: Vladajuća većina, ipak, pristala na Anela Kljaku za ministra

Nermin Nikšić
Fena
30.03.2023.
u 17:19

- Imamo dva izbora: Da blokiram imenovanje Vlade zbog jednog rješenja (Anela Kljake) kada smo došli do kraja ili da progutam i to rješavamo u hodu. Partneri smatraju kako trebamo nastaviti u hodu rješavati – poručio je Nikšić

Lider SDP-a Nermin Nikšić, nakon sastanka vladajuće koalicije u Istočnom Sarajevu, medijima je rekao da će održati sastanak s predstavnicima Europske unije, kako bi se izrazila želja za suradnjom, a s druge strane vidjelo što Europska unija očekuje.

Upitan predstavlja li problem prekid suradnje Milorada Dodika sa SAD i Velikom Britanijom, on kaže:

- Vidite da funkcionira i koalicija i država i da surađujemo s međunarodnom zajednicom. BiH je međunarodno-pravni subjekt, Vijeće ministara surađuje, Predsjedništvo surađuje, ministar vanjskih poslova surađuje – rekao je Nikšić, prenosi Avaz.

Upitan o Vladi Federacije, gdje su Vojin Mijatović i Almin Hopovac napravili problem za ministarstva, kaže kako su personalno ista rješenja. 

- Malo smo ispunili želje nekih ministara. Vojin Mijatović nije bio presretan rješenjem da bude ministar unutarnjih poslova, pa smo zarotirali. Imali smo i stavove partnera, ali ne mislim da su ti partneri svojim ponašanjem zaslužili da ispoštujemo njihove želje i rješenja. Taj dio smo završili i iskomunicirali smo dio s NES-om – kazao je Nikšić.

Istaknuo je kako su o toj temi razgovarali Elmedin Konaković, Dragan Čović i on.

- Imamo sada dva izbora: Da blokiram imenovanje Vlade zbog jednog rješenja (Anela Kljake) kad smo došli do kraja ili da progutam i to rješavamo u hodu. Partneri smatraju kako trebamo nastaviti u hodu rješavati probleme – poručio je.

On je dodao kako su predloženi ministri finalna imena.

Ključne riječi

Komentara 1

LO
lokve
11:45 31.03.2023.

ministri ko da ih je neko na pijaci skupljao, pristaće svi na sve samo da se dokopaju vlasti. Koliko su spustili nivo ljudi u politici da su i lopovi časniji od većine ministara i parlamentaraca.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?