Skupština Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika

Nikšić: Kvalitetan socijalni dijalog sa Sindikatom državnih službenika i namještenika

24.05.2024.
u 17:31

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić danas je na svečanoj Skupštini Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine istaknuo važnost kvalitetnog socijalnog dijaloga i daljnjeg razvoja parnerskih odnosa s tim sindikatom.

Sindikat državnih službenika i namještenika obilježio je danas 34 godine uspješnog rada i postojanja te uručio zlatnu plaketu premijeru Nikšiću koji je izrazio čestitke, zahvalnost i priznanje sindikatu na onome što rade.

- Prema informacijama koje imam, ovo je jedan od najbolje organiziranih sindikata i nije čudo zašto je to tako iz prostog razloga što i kao radnici organa uprave najbolje osjećate i znate kako se može organizirati i koliko znači kad imate organiziran sindikat u ostvarivanju onoga što jesu vaša prava – rekao je Nikšić.

Naglasio je kako će se suradnja svakako nastaviti i u razdoblju koje je pred nama, te da će se dati podrška svim opravdanim zahtjevima.

- Mislim da je ovo dosadašnje razdoblje proteklih godinu dana pokazao da možemo surađivati i sasvim izvjesno je da to mora ići dalje uzlaznom putanjom – istaknuo je Nikšić.

Predsjednik tog sindikata Samir Kurtović također je naglasio dobru suradnju sa Vladom Federacije BiH i poslodavcima dodajući da će u ovoj godini zajednički tražiti rješenja da se poboljša status svih zaposlenika.

- Mi smo najveći sindikat u BiH, imamo oko 14.000 članova, 237 sindikalnih organizacija i Dan sindikata je prilika da dodijelimo zlatne plakete poslodavcima i članovima sindikata uz zahvalnost za dobru suradnju - isteknuo je Kurtović.

Dodao je da svečanoj i izvještajnoj skupštini sindikata danas prisustvuje 80 predsjednika sindikalnih organizacija, kao izaslanika, te iskazao spremnost za nastavak socijalnog dijaloga s poslodavcima kako bi poboljšali status svih zaposlenika, te omogućilo da plaće budu usklađene s rastom indeksa potrošačkih cijena. Kurtović je podsjetio kako je u prosincu potpisan Kolektivni ugovor koji vrijedi tri godine, da je omogućena isplata jednokratne pomoći, te da je zabilježen rast plaća oko 11 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije