Jedi zdravo

Nikada jaja nemojte ostavljati na ovom mjestu u hladnjaku - iznenađeni?

16.10.2021.
u 13:11

Možda se čini pravim mjestom za čuvanje jaja, ali ustvari može biti opasno za zdravlje.

Puna proteina, vitamina i minerala, jaja su zdrava namirnica koja nam pruža osjećaj sitosti a isto tako su jako pristupačna. No stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba čuvati na jednom mjestu u hladnjaku, a na njega ste sigurno prvo pomislili kada ste ih kupili. Upravo na tom mjestu su ona podložna kvarenju i mogu uzrokovati zdravstvene probleme. 

 

Jesti jaja kojima je istekao rok trajanja može dakle voditi do trovanja hranom ili sličnih bolesti uzrokovanih hranom. Upravo iz tog razloga stručnjaci upozoravaju 
Upravo iz tog razloga je važno upozoriti na jednu uobičajenu grešku koju svi ponavljamo kada je u pitanju čuvanje jaja u hladnjaku. Saznajte kako to možete samo utjecati na to da se jaja brže kvare. 

Na ovo mjesto jaja nikada ne stavljate 

Mnogi hladnjaci imaju ugrađen dio za jaja na vratima, ali stručnjaci kažu kako je pogrešno odlagati ih tu. Razlog je jednostavan; upravo je to dio hladnjaka podložan stalnim promjenama temperaturama pa će se i jaja puno brzo pokvariti. Njihov je savjet da jaja držite u glavnom dijelu hladnjaka, na srednjoj polici gdje temperatura najčešće ravnomjerna.

 

No iako ste jaja pohranili na pravo mjesto, stručnjaci upozoravaju kako bi trebalo što manje otvarati vrata hladnjak kako se temperatura ne bi mijenjala. Svaki put kad otvorite vrata hladnjaka, temperatura unutar njega će se promijeniti, a kako biste to spriječili stručnjaci savjetuju kako bi trebalo otvoriti vrata hladnjaka, uzeti što ste planirali i zatvoriti vrata. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije