JEDNOSTAVNO JE

Nikad lakše: Očistite vrata tuš-kabine od kamenca i ostataka vode jednim prirodnim sastojkom

čišćenje
shutterstock
13.08.2021.
u 07:12

Održavanje bistrine i sjaja može se postići prilično lako brzim pranjem nakon svakog tuširanja, ali lako je izgubiti tu rutinu.

Vjerojatno nitko nije čistio vrata tuš kabine, a da se nije susreo s nakupinama sapuna i kamenca. Te naslage mogu trajno oštetiti staklo, pa vrata treba očistiti čim primijetite da se 'magla' počinje pojavljivati, a to možete napraviti učinkovito s nekoliko sastojaka koje već imate po kući.

Kombinirajte destilirano alkoholni ocat s tri destiliranom vodom u omjeru 3 naprema 1, stavite u zdjelicu i u mikrovalnu pećnicu na 60 sekundi. 

Nakon što se tekućina ohladi, izlijte je u bocu s raspršivačem. Ako želite izbjeći zaostali gorki miris octa, dodajte u smjesu nekoliko kapi esencijalnog ulja.  Na vrata nanesite sloj spreja, ravnomjerno pokrivajući cijelu površinu.

Ostavite da odstoji od tri do pet minuta. Odozgo prema dolje osušite vrata krpom od mikrovlakana.

Nakon toga, možete s krpom još i ispolirati preostale mrlje. Ostavite vrata otvorena kako biste osigurali da preostala vlaga isparava s površine stakla,  savjetuje Real Simple

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?