Zastupnički dom

Nije usvojen hitni postupak glasovanja, trošarine idu u skraćenu proceduru

zastupnicki
20.04.2017.
u 17:54

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije usvojio hitni postupak glasovanja o setu zakona kojim je predviđeno povećanje trošarina na naftu, naftne derivate i lož ulje za 15 feninga po litru, pa će uslijediti skraćeni postupak.

Ovakva odluka je uslijedila nakon što su parlamentarci odbili da se prvo izjasne o zaključcima Šemsudina Mehmedovića i Sadika Ahmetovića, a tek nakon toga o setu zakona o trošarinama. 

Državni parlamentarci nisu prihvatili da se o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama zajedno s cijelim setom popratnih zakona, izjašnjavaju po hitnom postupku. Parlamentarci su prihvatili da prijedlozi idu u skraćenoj proceduri, piše Klix.ba. 

Riječ je o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o sustavu neizravnog oporezivanja u BiH.

Riječ je o setu zakona koji je uvjet za dobivanje druge tranše kredita Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), a koji je već ranije usvojen u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Vlasti su planirale da se ovim sredstvima osigura dodatnih 10 feninga za izgradnju autocesta i pet feninga za izgradnju cesta, a sredstva bi se uplaćivala na namjenske račune javnih poduzeća.

Zastupnici iz SDA Sadik Ahmetović i Šemsudin Mehmedović bili su suzdržani prilikom glasanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?