Vijeće ministara BiH odlučilo

Nevladinim organizacijama i udrugama 150.000 maraka

24.11.2016.
u 07:00

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća Ministara BiH Direkcija za ekonomsko planiranje pripremila je dokument “Ekonomski trendovi za BiH za razdoblje siječanj - lipanj 2016.” u kojem se navodi rast BDP-a od 3,2%. Prvih šest mjeseci 2016. u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, karakterizira porast ekonomske aktivnosti od 1,4%, rast industrijske proizvodnje od 4,6%, rast zaposlenosti od oko 1,8%, intenziviranje rasta vanjske trgovine robama te zaustavljanje pada investicija u drugom tromjesečju ove godine, piše Večernji list BiH.

Zaštita tajnih podataka

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog sporazuma između BiH i Kraljevne Španjolske o razmjeni i međusobnoj zaštiti tajnih podataka koji su nose oznake tajno, povjerljivo i interno, usklađen sa standardima i praksom EU i NATO-a, čime se osigurava zaštita tajnih podataka koji se razmjenjuju ili nastaju u procesu suradnje dviju država. Također, Predsjedništvu BiH uputit će se prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlade Slovenije o policijskoj suradnji radi sprečavanja opasnosti i osiguravanja javne sigurnosti, posebno javnog reda i sigurnosti u prometu, kao i drugih kaznenih djela međunarodnog karaktera.

Jačanje kapaciteta policije

Donesena je odluka o utvrđivanju visine troškova školovanja i boravka u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, čime će Agencija, u skladu sa svojim mogućnostima, osigurati obuku za policijska tijela te tako ojačati operativne kapacitete policijskih tijela i doprinijeti povećanju ukupne sigurnosti BiH. Za podršku općinama, nevladinim organizacijama i udrugama za provedbu strategije u oblasti migracije i azila 2016. – 2020. godine, Vijeće ministara BiH dodijelilo je 150.000 KM granta.

Na sjednici su imenovani Jovan Marjanović, Maja Lasić i Monika Ponjavić kao novi predstavnici BiH u Fondu Vijeća Europe za filmsku koprodukciju.

Cilj djelovanja fonda je prvenstveno kulturološki, a podrška se daje projektima koji su odraz raznolikosti europskog društva, što je od velikog značaja za bh. filmske autore i bh. filmsku produkciju. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije