vrijeme

Nestabilno vrijeme i idućih danas, sa slabim snijegom i kišom

Fena
26.03.2020.
u 08:38

Visina snijega jutros u 07.00 sati (cm): Bjelašnica 63, Han-Pijesak 36, Bihać 29, Bosanski Novi 23, Ivan-sedlo 17, Sanski Most 16, Srebrenica 12, Prijedor 11, Gradačac 8, Mrkonjić Grad 7, Banja Luka, Čemerno i Sokolac 5. 

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno u Bosni može padati slab snijeg, većinom u Krajini i centralnim dijelovima. U jutarnjim satima na jugu BiH lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 2 i 8, na jugu BiH od 10 do 15 stupnjeva.
 
U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. U Bosni će padati slaba kiša, nešto više padavina u Hercegovini. Slab snijeg na planinama. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu BiH zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu BiH do 14 stupnjeva. 

U subotu će u BiH biti oblačno vrijeme sa slabom kišom. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 12, na jugu BiH do 15 stupnjeva. 

U BiH u nedjelju se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati  između 0 i 4, na jugu do 7, a  najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 stupnjeva, priopćeno  je iz Odjela za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?