NESTALI SPLIĆANIN

Nenad Periš o pronađenom tijelu u Dunavu: 'Zvala me policija, krećem u Beograd'

18.05.2022.
u 12:11

Podsjetimo kako je Matej Periš nestao u noći 30/31. prosinca 2021. godine. On je s društvom iz Splita došao u Beograd na doček Nove godine. U noći nestanka bili su u klubu Gotik, koji se nalazi u tzv. Beton hali neposredno uz rijeku Savu. Prema dosadašnjim informacijama Matej je nestao oko 2 sata poslije ponoći kada je iz još neutvrđenoga razloga napustio klub i izašao van

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf.rs da ga je srpska policija obavijestila o tome da je u Dunavu pronađeno tijelo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu. 

"Mora se još usporediti DNK, ali po odjeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja obitelj. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd", rekao je Nenad Periš.

Podsjetimo, jutros, oko 9,30 sati, u Dunavu kod Ade Huje, kod Beograda, pronađeno je beživotno tijelo mlađeg muškarca. Informaciju o tome prenijeli su svi srbijanski mediji navodeći kako odjeća na pronađenom muškarcu odgovara opisu odjeće koju je u noći nestanka u Beogradu nosio Splićanin Matej Periš. Prema navodima dnevnog lista Blic, muškarac na sebi imao je traperice, majicu s aplikacijom i jednu bijelu tenisicu što se poklapa s opisom odjeće koju je u noći nestanka imao na sebi Matej Periš. Ubrzo nakon pronalaska policija je izvukla tijelo, a na terenu su i forenzičari. 

Podsjetimo kako je Matej Periš nestao u noći 30/31. prosinca 2021. godine. On je s društvom iz Splita došao u Beograd na doček Nove godine. U noći nestanka bili su u klubu Gotik, koji se nalazi u tzv. Beton hali neposredno uz rijeku Savu. Prema dosadašnjim informacijama Matej je nestao oko 2 sata poslije ponoći kada je iz još neutvrđenoga razloga napustio klub i izašao van. Kasnije su se pojavile i razne snimke nadzornih kamera. Na jednoj od njih se vidi kako Matej trči ulicama Beograda u tome dijelu grada. Međutim, unatoč opsežnoj potrazi do danas nije utvrđeno što se zapravo dogodilo te noći, zašto je Matej izašao iz kluba, gdje se uputio i gdje je i je li uopće ušao u hladne vode Save. 

U potrazi za Matejom uključili su se svi rodovi srbijanske policije, korišten je sonar za potragu, policijski psi, a aktivni su bili i ronioci. Tjednima poslije Matejevog nestanka u Beogradu je boravio i njegov otac Nenad Periš koji je hvalio rad srbijanske policije navodeći kako oni čine sve što je moguće u potrazi za njegovim sinom. Međutim, treba napomenuti i kako su od dana nestanka kod Beograda u vodama Save i Beograda kod Beograda i nizvodno pronađena još neka beživotna tijela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?