Intervju: Darinko Mihaljević

Neki politički centri i dalje žele preuzeti upravljanje nad svim policijskim agencijama

17.06.2016.
u 07:00

Ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević u intervjuu za Večernji list govori o nedostatku kadrova s kojim se susreće ovo ministarstvo, opremi kojom raspolažu te planovima koje imaju kako bi se situacija popravila. Mihaljević ističe kako je sigurnosna situacija u ovoj županiji jako dobra te da još uvijek postoje pokušaji centralizacije policije.

Većini županijskih MUP­-ova na području FBiH nedostaje kadrova. Kakva je situacija u MUP-­u HBŽ-­a? Koliko vam kadrova nedostaje i što je razlog tolikom nedostatku?

- MUP HBŽ-­a nije izuzetak kada se govori o nepopunjenosti sigurnosnih agencija policijskim službenicima. Prema sistematizaciji, u ovom trenutku nama nedostaju 43 policajca. Glavni uzrok je redovito umirovljenje i nešto po osobnom zahtjevu. Službu je prošle godine umirovljenjem napustilo 14 policijskih službenika dok u dvije sljedeće godine očekujemo odlazak u mirovinu po deset službenika. Kao što vidite, odljev je relativno visok, a posljednji prijem imali smo prije tri godine kada smo zaposlili 22 policajca.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?