Ljubuški

Natjecanje ‘Dani hrvatskog jezika’

02.04.2016.
u 11:00

U programu koji je trajao tri sata sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih škola iz ZHŽ, natječući se u pisanju sastava na zadane teme i lijepom recitiranju

Pod pokroviteljstvom županijskog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta i u organizaciji prošlogodišnjih pobjednika, ljubuškog SSŠ Ruđera Boškovića, u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održano je natjecanje “Dani hrvatskog jezika”. U programu koji je trajao tri sata sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih škola iz ZHŽ, natječući se u pisanju sastava na zadane teme i lijepom recitiranju. Njihove radove i recitacije vrednovao je ocjenjivački sud u kojem su bili: dr. sc. Marko Tokić, mag. sc. Jozo Marić, prof. Jerko Ivanković i glumac Robert Pehar.

Nagrađeni

Nakon što je ravnatelj SSŠ Ivan Šaravanja pozdravio goste i natjecatelje, a Mario Mikulić, izaslanik županijske ministrice obrazovanja Ružice Mikulić, otvorio natjecanje, proglašeni su pobjednici pisanih radova. U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojila je Lucija Senjak, OŠ Ivana Mažuranića Posušje, sa svojim sastavom “Priča stare školske klupe”, drugo mjesto Katarina Alpeza, OŠ Ruđera Boškovića Grude, sa sastavom istog naslova “Priča stare školske klupe”, a treće mjesto Matea Galić, OŠ Franice Dall’era Vir (Posušje), za sastav “Moji nemiri i čežnja”.

U kategoriji srednjih škola najbolji su: prvo mjesto Valerija Bago, Gimnazija fra Grge Martića Posušje, i njezina “Priča našeg branitelja”, drugo mjesto Paula Bogut, SSŠ Široki Brijeg, za sastav “I ovo proljeće je naše - proljeće mladosti, ljubavi i ljepote”, i treće mjesto Stanko Bebek, SSŠ Ruđera Boškovića Ljubuški, za uradak “Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda”. Svi nagrađeni učenici pročitali su svoje sastave.

Recitiranje

Potom se prešlo na drugi dio natjecanja - recitiranje u kojem su učenici pokazali vrhunske sklonosti i sposobnosti.

U natjecanju osnovnih škola pobijedili su braća blizanci Tomislav i Miran Bulić iz OŠ Tina Ujevića Vitina (Ljubuški), drugo mjesto osvojila je Antonija Kvesić, OŠ Kočerin (Široki Brijeg), treće mjesto pripalo je Bruni Mikuliću, OŠ Ruđera Boškovića Grude. Među srednjoškolcima najbolji su bili Jelena Bago i Hrvoje Kovač, SSŠ Posušje, na drugom mjestu je Marko Bošnjak, SŠ A. B. Šimića Grude i na trećem Marin Bebić, SSŠ Ruđera Boškovića Ljubuški. Za svoj uspjeh i stvaralaštvo učenici su dobili prigodne 
nagrade. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?