Općina Grude

Nastavljen projekt uređenja središta Gruda, uskoro i naplata parkiranja u toj zoni

23.02.2017.
u 08:00

U Grudama je s ljepšim vremenom krenuo i nastavak uređenja središta Gruda koji se proteklih godina ostvaruje. Ovih dana uređeno je desno skretanje koje vodi prema velikom parkiralištu iznad duhanske stanice, a koje će uskoro biti u funkciji. Brojni će danas, koji su nakon dulje vrijeme u Grudama, a doći će na snimanje emisije “Lijepom našom - Mostovi kultura”, biti sasvim sigurno pozitivno iznenađeni onim što se događa.

Osnovna razvojna politika

Tako se, prema pisanju portala Grude.com, uređuju i numeriraju parkirna mjesta i to je svojevrsni uvod i generalna priprema za uvođenje naplate parkiranja u samom središtu Gruda. Još ranije je u intervjuu za “Večernjak” grudski načelnik Ljubo Grizelj istaknuo važnost središta općine Grude. - Već na početku prvog mandata najavili smo da će središte općine Grude dobiti novo lice. Osnovna razvojna politika koju provodimo u našoj općini je politika decentraliziranog razvoja, što proizlazi iz policentrične strukture općine Grude, ali središte općine Grude je svim naseljima, selima, zaseocima i župama zajedničko. I zbog toga je poseban fokus aktivnosti usmjeren na samo općinsko središte, istaknuo je tijekom razgovora Grizelj. Također, u središtu je ostalo još neaktivne i zapuštene nefunkcionalne državne imovine, što je u prethodnom vremenu ugrožavalo bilo kakve aktivnosti, ali i tu se događaju određeni pomaci. - Neke okolnosti su se u međuvremenu promijenile, tako da smo što kroz privatizaciju što na druge načine uspjeli jedan dio te imovine skupa s privatnim partnerima staviti u funkciju i dodati joj novu vrijednost. A ujedno su se uspjela riješiti i neka socijalna pitanja bivših radnika. Taj posao je dobro započet, on će se u idućem vremenu još više intenzivirati. Nedavni razgovori u Vladi Zapadnohercegovačke županije, koja je vlasnik državne imovine, obećavajući su i očekujemo da će naši konkretni prijedlozi za rješavanje pitanja nefunkcionalne državne imovine biti i prihvaćeni. Radi se o ideji da kroz konkretne općinske projekte imovina bude dijelom u javnoj, a dijelom u komercijalnoj funkciji. Tu jednako mislimo i na zgradu stare policije i na skladište duhanske stanice, malo skladište, prizemlje zgrade branitelja i još neke manje objekte. Realizacija ovih ideja će doprinijeti još više da središte uistinu pruži Grudama jedan novi urbaniji izgled, Grizeljeve su riječi.

Projekti po mjestima

Mještani Gruda, kad govore o projektima, zadovoljni su upravo činjenicom da se radi i da Grude nisu upale u letargiju kao neke druge susjedne općine. Ubrzo se, osim radova u središtu Gruda, nastavljaju i oni započeti ili novi projekti koji se rade po mjesnim zajednicama.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije