Radončić-Ferguson:

Nastaviti realizaciju Reformske agende

26.05.2017.
u 14:56

Najvažnije za Bosnu i Hercegovinu u ovom trenutku je da se nastavi realizacija točaka iz Reformske agende i stabiliziraju političke prilike - zaključeno je tijekom razgovora predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudina Radončića i veleposlanika Velike Britanije u BiH Edwarda Fergusona.

Kako je priopćeno iz SBB-a, razgovarano je o procesima privatizacije u našoj zemlji. Uz to, istaknuta je i  neophodnost izrade više važnih strategija u kojima veliku pomoć pruža Velika Britanija, te potrebi da se u Parlamentranoj skupštini BiH usvoje zakoni koji će omogućiti nastavak uspješne suradanje sa MMF-om i drugim međunarodnim financijskim institucijama, što je preduslov za brži infrastrukturni razvoj i otvaranje novih ranih mjesta.

Radončić je upoznao veleposlanika Fergusona s potpunom posvećenošću SBB-a ovim strateškim ciljevima, ali je iznio i, kako se navodi, konkretne rezerve u odnosu na pojedine privatizacije, te da će SBB, u novonastalom kontekstu, ipak preispitati svoj dosadašnji stav podrške usvajanju trošarina.

Na sastanku je potencirana važnost europskog puta BiH i NATO integracija i neophodnosti stvaranja ambijenta za dolazak velikih stranih investitora u BiH. Veleposlanik Ferguson je još jednom naznačio iznimnu važnost usvajanja reformskih zakona u koji spada i zakon o trošarinama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?