Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Napravite cheesecake sa bananama i pudingom za tren

Ovaj kolač jednostavan je za pripremu, a poslužuje se dobro ohlađen u hladnjaku
22. travnja 2021. u 19:52 0 komentara 220 prikaza
Foto: Dreamstime

Cheesecake je idealna poslastica za proljetne i ljetne dane. Fino osvježavajući okus sira i voća zasladit će svačije nepce, a gotov je za čas posla.

Sastojci:
1 i 2/3 šalice zdrobljenih integralnih keksa 
1/4 šalice šećera
1/2 šalice rastopljenog maslaca
2/3 šalice šećera
1/3 šalice brašna
prstohvat soli
2 šalice mlijeka
3 razmućena žumanjka
1 i 1/2 žličice ekstrakta vanilije
500 grama krem sira sobne temperature
4 narezane banane

Za posluživanje: šlag i dodatno narezane banane

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. U veliku zdjelu dodajte kekse i 1/4 šalice šećera i dobro promiješajte. Dodajte maslac i opet dobro promiješajte pa stavite u kalup za torte ili pite i utisnite. Pecite oko sedam minuta, odnosno dok ne dobije boju, a potom dobro ohladite, prenosi 24sata.hr. 

Da bi napravili puding od vanilije, u loncu zajedno umutite zajedno 2/3 šalice šećera s brašnom i solju pa polako dolijevajte mlijeko u koje ste prethodno umutili žumanjke tako da smjesa bude glatka pa kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Zatim uklonite sa štednjaka i dodajte ekstrakt vanilije. Krem sir dobro izradite tako da bude gladak i kremast pa ga dodajte u puding i dobro promiješajte.

Ranije ispečenu podlogu prekrijte dijelom narezanih banana, prelijte dijelom pudinga i tako dok sve ne potrošite. Završni sloj neka bude puding. Za samu pripremu će vam trebati 20-ak minuta.

Potom kolač treba staviti na hlađenje kako bi bio savršen za jelo. Možete ga ostaviti u hladnjaku nekoliko sati ili čak preko noći. Poslužite uz narezane banane i šlag.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.