od kolovoza

Naplata RTV takse putem računa za električnu energiju

01.08.2017.
u 16:27

Predstavnici Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH i Javnih RTV servisa (BHRT i RTV Federacije BiH) potpisali su poslovni Ugovor o naplati RTV takse putem računa za električnu energiju, a što će biti iskazano na računima za utrošenu električnu energiju za kolovoz 2017. 

Identičan poslovni Ugovor bit će ponuđen i ostalim domaćim elektroprivrednim preduzećima, te se očekuje pozitivan odgovor, priopćeno je iz BHRT-a.

Uspostavom takvog sistema naplate RTV takse, putem Ugovora o poslovnoj suradnji s elektroprivrednim preduzećima na teritoriji cijele BiH, javni servisi Bosne i Hercegovine u skoro vrijeme bili bi spremni odgovoriti tehničko-tehnološkim i programskim zahtijevima svih stanovnika BiH, te bi sistem javnog emitiranja, prvi put otkada postoji, bio postavljen na poslovno zdrave osnove sa samostalnim i nezavisnim izvorom financiranja, kako je to slučaj u svim uređenim demokratskim zemljama svijeta, navodi se.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije