Prošlo je 18 godina od atentata na doministra FMUP-a Jozu Leutara

Nalogodavci i izvršitelji ubojstva Joze Leutara nikada nisu pronađeni

28.03.2017.
u 08:00

Osamnaesta je obljetnica od ubojstva doministra FMUP-a Jozu Leutara, a slučaj “Leutar” među mnogim je nerazriješenim ubojstvima. Iako je prošlo 18 godina, ubojice i nalogodavci atentata na Jozu Leutara, nekadašnjeg zamjenika ministra unutarnjih poslova Federacije BiH, još nisu otkriveni. Podsjećanja radi, dok se Leutar 16. ožujka 1999. u službenom automobili vozio na posao eksplodirala je eksplozivna naprava koja se nalazila u njegovu vozilu u 7.50 sati ujutro. S njim je u automobilu stradao vozač Željko Ćosić, čije ozljede nisu bile opasne za život, a Leutar je zadobio teške ozljede uslijed kojih nije uspio doći svijesti. Umro je u sarajevskoj bolnici Koševo 28. ožujka. Njegovu ubojstvu prethodili su teroristički napadi na travničke policajce u lipnju i srpnju 1998. te jedan neuspjeli teroristički pokušaj u veljači 1999.

Parastrukture

Sama istraga ubojstva nije davala nikakvih rezultata unatoč angažmanu voditelja civilne misije UN-a generala Paula Kleina. U istrazi su bili angažirani najbolji stručnjaci u zemlji, potom IPTF, a stigli su i stručnjaci iz FBI-a iz SAD-a. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?