Zavod za javno zdravstvo FBiH

Nakon velikog rasta broja zaraženih u FBiH, objavljene nove mjere

koronavirus - maske
Dusko Jaramaz/Pixsell
09.10.2020.
u 16:03

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine dopunio je Preporuke za muzeje, galerije i slične izložbene prostore, kina, kazališta i koncertne dvorane, priopćeno je danas iz ovog Zavoda.

Kako se navodi u preporukama, u svim poslovnim objektima neophodno je primjenjivati mjere sprečavanja širenja COVID-19 kao i u svim drugim aktivnostima.

''Svo osoblje i posjetitelji trebaju nositi zaštitnu masku. Na ulazima u zatvorene prostore postaviti dezo-barijere za dezinfekciju obuće i održavati ih redovito, prenosi N1. 

Ograničiti broj posjetitelja koji mogu biti u prostorijama u isto vrijeme, preporučuje se maksimalno 10-15 osoba na 100m2. Preporučuje se fizička udaljenost od 2 metra između svih osoba, u svakom trenutku.

Osigurati da se ne stvaraju gužve, te da se jasna uputva o ograničenjima i mjerama postave na sva vidljiva mjesta. Zbog kontrole broja posjetitelja preporuča se da postoji odvojeni ulaz i izlaz gdje god je to moguće'', saopćeno je.

Sve detalje novih preporuka možete pogledati  OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?