Dragan Vrankić

Nakon revizorskog nalaza ključna je odgovornost

dragan vrankić
24.11.2015.
u 12:57

Glavni revizor Ureda za reviziju institucija BiH Dragan Vrankić kazao je danas novinarima da je 31 bh. institucija dobila pozitivno revizorsko mišljenje za prošlu godinu, 36 je dobilo mišljenje sa upozorenjem, jedno je mišljenje s rezervom te je šest mišljenja s rezervom uz određena upozorenja i ukazivanje na probleme.

Vrankić je ove podatke usporedio s prošlom godinom i kazao da postoji napredak u radu državnih institucija jer je Ured za reviziju dao 460 preporuka, što je 17 posto manje nego prošle godine i to pokazuje da je stupanj realizacije preporuka oko 60 posto iako, kaže Vrankić, to treba biti i više.

- Postoje preporuke koje se direktno odnose na institucije pojedinačno i one se uglavnom realiziraju. Međutim, postoji niz sustavnih preporuka gdje više institucija mora raditi kao što su odluke Ustavnog suda koje se ne primjenjuju ili se odluke parlamenta ili revizije ne provode - pojašnjava.

Dodaje da postoji mnogo preporuka koje predviđaju promjenu zakona, ističući da kada je u pitanju revizija učinka ona ne znači da ako je neka institucija zakonito potrošila budžetski novac da je učinak institucije bio dobar.

Vrankić je mišljenja da je nakon nalaza revizora ključna odgovornost jer bez nje posao revizije je uzaludan i svako bi mogao raditi što želi.

Na dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) su revizorski izvještaji 74 bh. institucije, gdje su javni prihodi bili oko 990 milijuna KM, 906 milijuna KM je realizirano, dok je oko 22.300 zaposlenih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije