Fahrudin Solak

Najgora situacija s požarima kod Čapljine, Gruda i Ljubuškog

22.08.2017.
u 17:07

Načelnik Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak danas je za N1 kazao da je najteže kada je riječ o požarima u okolini Čapljine, Gruda i Ljubuškog.

"Mislili smo da je kraj požarima već za vikend, ali od jučer imamo popriličan broj požara u Hercegovini. Kao što vidimo, to nije kraj šumskim požarima. Najviše problema imamo u okolini Čapljine, Gruda, Ljubuškog. Dosta toga smo ugasili i stavili pod kontrolu, ali vidjet ćemo", kazao je Solak za N1.

Dodao je da se očekuje djelovanje helikoptera.

"Očekujemo helikopter na tom dijelu na djeluje, ali otežavajuća okolnost u svemu je vjetar. Taman pomislimo da smo zaustavili požar, ali vjetar puhne i okrene požar u drugom smjeru. Prioritet je da ljudski životi i imovina ostanu zaštićeni. Trenutno nema ozlijeđenih, niti prinudno evakuiranih".

Podsjećamo, jednako opasno je i u Berkovićima, gdje su aktivna tri požara. Najozbiljnija situacija je na Trusini, gdje se požar približio kućama na 500 metara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?