Započeli radovi

Najesen novi dječji vrtić u Livnu

10.06.2016.
u 10:00

Započeli su radovi na rekonstrukciji zgrade bivšeg muzeja u Livnu u kojoj će biti otvoren novi dječji vrtić “Sunčani most Livno”.

Izmijenjen je krov te su započeti radovi na postavljanju fasade i izgradnji kanalizacijskog sustava. Potom će uslijediti unutarnji radovi.

Projekt otvorenja vrtića, koji će biti inkluzivnog karaktera, provodi Općina Livno. Vrijednost građevinskih radova je oko dvjesto tisuća konvertibilnih maraka.

“Otvorenjem vrtića ovakvog karaktera naš će grad dobiti još jednu predškolsko-odgojnu ustanovu. Razlikovat će se od postojećih jer će u tom vrtiću boraviti i djeca s posebnim potrebama. Također je predviđeno da određeni broj djece koja su iz obitelji slabijeg imovinskog stanja bude oslobođen plaćanja boravka u vrtiću”, kazao je načelnik općine Livno Luka Čelan. Otvorenjem vrtića bit će omogućen smještaj djece od tri do šest godina. Planirano je formiranje dviju skupina po dvadesetero djece. Općina Livno u realizaciji projekta ima i partnere, ističe načelnik Čelan, te dodaje: “Naši partneri u rekonstrukciji zgrade u kojoj će biti vrtić su Razvojni program Ujedinjenih naroda UNDP i Vlada Hercegbosanske županije. U opremanje vanjskog dijela vrtića, odnosno igrališta u dvorištu, uključit će se UNICEF. U samom funkcioniranju vrtića partner Općini Livno bit će austrijska nevladina organizacija Diakoniewerk.

Ono što treba svakako naglasiti jest to da će se otvorenjem ovog vrtića u Livnu otvoriti i nekoliko novih radnih mjesta”, zaključio je načelnik Čelan. Zahvaljujući jednoj ovakvoj ustanovi koja će biti jedinstvena na području šire regije, s obzirom na to da će u njoj boraviti djeca s poteškoćama u razvoju s djecom koja ih nemaju, doprinijet će se boljoj socijalizaciji i jednih i drugih.

Službeno otvorenje vrtića planirano je početkom nove školske godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?