ljubuški

Najbolji učenici iz hrvatskoga jezika i matematike u ZHŽ

03.06.2016.
u 10:00

U OŠ Tina Ujevića Vitina u općini Ljubuški održano je 2. županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika, Krasnoslov, za učenike četvrtog razreda, i iz matematike za učenike petog razreda. Sudjelovali su učenici iz svih 14 osnovnih škola u ZHŽ-u, po dva učenika za matematiku i jedan učenik za hrvatski jezik.

U natjecanju iz hrvatskoga jezika, Krasnoslov, najbolji je bio Zvonimir Pandža iz OŠ Franice Dall’era iz Vira u općini Posušje, drugo mjesto pripalo je Jani Čolak iz Prve osnovne škole Široki Brijeg i treće mjesto Dragani Marušić iz OŠ Biograci, općina Široki Brijeg. U natjecanju iz matematike prvo mjesto osvojila je Gabrijela Čuljak, OŠ Sovići, općina Grude, drugo mjesto Matej Gašpar, OŠ Kočerin, Široki Brijeg, i treće mjesto Ivan Čamber, OŠ Franice Dall’era Vir.

Na početku natjecanja braća Miran i Tomislav Bulić, iz OŠ Tina Ujevića, najbolji recitatori na ovogodišnjem natjecanju Dani hrvatskoga jezika, pripremili su kratku recitaciju, a nakon toga učenike natjecatelje i njihove učitelje pozdravili su ravnateljica OŠ Tina Ujevića, Kornelija Biško, i savjetnica ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ-a Ana Kordić, koja je otvorila natjecanje. Učenici pobjednici dobili su prigodne darove, a program je vodila učenica Mateja Boras.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?