Nedeljko Čubrilović

Najava revizije tužbe nepotrebno komplicira odnose u BiH i regiji

Nedeljko Čubrilović
30.01.2017.
u 14:36

Predsjednik Narodne skupštine Repulike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da najave eventualnog pokretanja revizije tužbe BiH protiv Srbije pred Međunarodnih sudom pravde u Haagu nepotrebno kompliciraju odnose u regiji i odvlače pažnju od suštinskih tema kao što su investicije, gospodarstvo, nova radna mjesta, bolji standard građana, ali i dobri odnosi sa susjednim zemljama.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović nedavno je rekao da bivši agent pred Sudom u tužbi protiv Srbije Sakib Softić ima svu njegovu podršku kada je u pitanju revizija tužbe, za što ističe rok polovinom veljače te dodao da tužba ne bi trebala pokvariti odnose između dviju država.

-Eventualno pokretanje revizije tužbe protiv Srbije unazadit će uspostavljene odnose u regiji, kao i u samoj BiH, i to bošnjački član Predsjedništva BiH dobro zna. Upravo zbog toga se postavlja pitanje zbog čega radi na pogoršanju političkih prilika u zemlji i regiji? Jasno je da to nije interes nijednog naroda u BiH, pa ni bošnjačkog, ukoliko želi napredak i bolje odnose – naveo je Čubrilović, priopćeno je iz entitetskog parlamenta.

Tvrdi i da bošnjački član Predsjedništva “nema legitimno pravo zagovarati pokretanje revizije tužbe protiv Srbije imajući u vidu da su se predstavnici dva konstitutivna naroda izjasnili protiv revizije i kada je Republika Srpska, kao jedan od dva entiteta u BiH, isključivo protiv toga”. 

Čubrilović je istaknuo da se odnosi u regiji moraju poboljšati, a ne stalnim vraćanjem u prošlost dodatno destabilizirati i komplicirati "što neprestano čini bošnjački član Predsjedništva BiH".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije