Nova predsjedavajuća

Nada Tešanović, Hrvatica iz SNSD-a, na čelu Vijeća naroda RS

tesanovic
Foto: agencije
27.12.2014.
u 18:13

Nada Tešanović (SNSD) izabrana je danas za predsjedavajuću Vijeća naroda RS-a iz reda hrvatskog naroda, dok su njeni potpredsjedavajući Kemo Čamdžija (SDA) iz reda bošnjačkog naroda, Živko Marjanac (SP) iz reda srpskog naroda i Radenko Rikić iz reda ostalih.

Tešanović tvrdi da je konstituiranje Vijeća naroda RS-a završeno bez problema na današnjoj sjednici novog saziva ovog vijeća, javlja Srna.

Vijeće naroda RS-a ima obvezu razmotriti sve akte usvojene u Narodnoj skupštini RS i bez suglasnosti četiriju klubova oni ne mogu stupiti na snagu.

Tešanović je u izjavi novinarima nakon konstitutirajuće sjednice novog saziva Vijeća naroda RS-a potvrdila da će klubovi Bošnjaka, Hrvata, Srba i ostalih danas razmotriti i odluku o izboru premijerke i ministara u novom sazivu Vlade RS-a.

U narednom razdoblju razmatrat će ostale akte usvojene u Narodnoj skupštini RS-a.

I potpredsjedavajući Vijeća naroda RS-a Kemo Čamdžija je rekao da očekuje da se klubovi Vijeća naroda izasne o usvojenim aktima u Narodnoj skupštini RS.

Tko je Nada Tešanović ?

Nada Tešanović je potpredsjednica SNSD-a. Rođena je 1952. godine u Banjoj Luci, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Udana je za Dojčina Tešanovića s kojim ima sina Ljubišu i kćerku Ivanu.

Politički se angažirala 1993. godine, učlanivši se u Socijalno-liberalnu stranku (SLS). Njena stranka se 1999. ujedinjuje s tadašnjom Strankom nezavisnih socijaldemokrata koja poslije mijenja naziv u Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Po završetku studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1976. godine, Tešanović, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, pozivajući se na podatke iz njezinog službenog životopisa, počinje predavati u banjalučkim srednjim školama, a u ekonomskoj je i danas angažirana.

Na izborima 1998. godine se bezuspješno borila za mjesto u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS), ali to joj je uspjelo četiri godine kasnije. Mandat će obnoviti i 2006. te će obavljati i dužnost potpredsjednice Skupštine.

Ponovit će izborni uspjeh i 2010. godine, ali će odbiti mandat jer je imenovana za ministricu za obitelj, omladinu i sport RS-a. Polovicom 2012. preuzima i funkciju potpredsjednice Vlade.

Na izbore 2014. godine nije se kandidirala./HMS/

Komentara 9

SO
Sos
20:48 27.12.2014.

Muz Dojcuna sin Ljubis sve hrvatska imena ma molim vas nitko nije lud ona je naj manje posrbkinja

TO
tolišanin
21:36 27.12.2014.

ako je ona hrvatica onda sam ja traktor

ST
StipeIM
23:55 27.12.2014.

Zato i je hrvatski narod u podređenom polozaju u RS dok ga predstavljaju ovakvi "hrvati". Strah me je ovih naših koje su udate za Dojčine, Milorade, Dušane, te ce sigurno raditi za dobrobit hrvatskog naroda....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije