Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Na natječaj za bh. vojnike se prijavilo 1.111 kandidata, prima ih se 300

24. srpnja 2017. u 20:18 0 komentara 344 prikaza

Ministarstvo obrane BiH je 5. lipnja raspisalo natječaj za prijem u Oružane snage BiH 300 mladih ljudi, od kojih je 200 mjesta rezervirano za Hrvate.

Kako je navedeno, natječaj je raspisan radi obnove kadra i smjene generacija. Prema uvjetima natječaja koji je bio otvoren do 3. srpnja, dovoljno je da kandidati imaju srednju stručnu spremu trećeg ili četvrtog stupnja, te da ne budu mlađi od 18, niti stariji od 27 godina u vrijeme prijema koji je planiran za 1. siječnja naredne godine.

Kako je za N1 potvrđeno u Ministarstvu obrane BiH, na javni natječaj za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine prijavilo se 1.111 kandidata.

"Od navedenog broja kandidata, nakon pregleda prijava od strane nadležnih osoba, utvrđeno je da će se na provjeru znanja i fizičku provjeru uputiti 964 kandidata, 14 prijava biti će odbijeno, te da će 133 prijave biti odbačene", naveli su iz Ministarstva obrane BiH.

Izbor kadrova bit će izvršen na osnovu potencijala i uspjeha koji kandidati postignu na testiranjima.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.