Ljubuški

Na istočnoj obilaznici u tijeku radovi vrijedni više od 300.000 KM

30.08.2016.
u 14:32

Nakon uređenja dijela gradskih ulica, u tijeku su radovi na uređenju istočne obilaznice u općini Ljubuški, a vrijednost radova koji bi trebali biti završeni u ovoj godini je oko 310.000 konvertibilnih maraka, piše Večernji list BiH.

Suradnja s FBiH

Budući da je obilaznica dio magistralne prometnice Mostar - Čitluk - Ljubuški, radovi se izvode u suradnji s Federalnim ministarstvom prometa i veza, odnosno JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine. Općina Ljubuški i JP Parkovi d.o.o. Ljubuški u radove ulažu oko 120.000 konvertibilnih maraka, dok Federalno ministarstvo prometa ulaže 190.000 konvertibilnih maraka.

Prema riječima načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, ulica od kružnog toka (uz nogometni stadion Babovac) do raskrižja sa semaforima trebala bi dobiti potpuno novi i urbaniji izgled. Radi se na izgradnji nogostupa, njegovu popločavanju, izgradnji trećeg traka na dionici raskrižja na semaforima... “Kako bi završili u cijelosti potrebnu infrastrukturu u ovom dijelu općine, radi se i na prespajanju objekata na kanalizacijski sustav. Naime, kanalizacijski sustav na ovom dijelu izgrađen je prije desetak godina, međutim, objekti, nažalost, još uvijek nisu priključeni pa sad koristimo priliku da taj dio posla završimo”, kazao je Barbarić. Dodaje kako će se na ovom dijelu ulice postaviti rasvjeta u suradnji s JP Parkovi d.o.o. Ljubuški, te zasaditi drvored.

Spajanje obilaznica

Plan je nogostupom spojiti dvije obilaznice. Tako će dio radova od kružnog toka do raskrižja za Predgrađe biti završen u ovoj godini, dok će ostatak dionice do novog kružnog toka na Humcu (staro gradsko groblje) najvjerojatnije biti završen iduće godine. “Nadam se da ćemo dogodine, također uz pomoć Federalnog ministarstva prometa i veza, odnosno Direkcije magistralnih cesta završiti ovu ulicu u cijelosti”, kaže Barbarić. Inače, ukupna dužina ove ulice koja spaja dva kružna toka je dva kilometra. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije