izvješće tužiteljstvu

Muškarac iz BiH umjesto u kućnoj izolaciji, putovao izvan države

04.04.2020.
u 18:24

Policija u Loparama dostavila je Okružnom javnom tužiteljstvu u Bijeljini izvješće protiv osobe inicijala A.J., zbog sumnje da je počinila kazneno djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije koronavirusa.

Ta osoba se tereti da je, 10. ožujka, na graničnom prijelazu u Orašju, izašao iz Bosne i Hercegovine, iako se prema važećem Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i drugih normativnih zakona, morao pridržavati mjera u vezi s virusom korona, jer mu je, prema evidencijama Doma zdravlja Lopare, određena mjera kućne izolacije.

Utvrđeno je i da se 13/14. ožujka vratio u Bosnu i Hercegovinu, te samim izlaskom i ulaskom u državu, za vreme mjere kućne izolacije nije postupio prema važećim propisima, priopćeno je danas iz Policijske uprave Bijeljina.

Apelira se na građane da poštuju zaključak Stožera  za izvanredne situacije o obveznom provođenju mjera za reagiranje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?