Moto-sport

Mostarac Darko Raič vozač, a AMK Kreševo klub 2022. godine

19.12.2022.
u 18:47

U prelijepom ambijentu novootvorenog hotela Adriale Living​ u Kreševu održana je svečanost proglašenja pobjednika i dodjele priznanja pobjednicima u svim kategorijama moto-sporta u BiH za 2022. godinu. 

Manifestaciju je organizirao Motociklistički savez BiH, a klub domaćin i tehnički organizator bio je AMK Kreševo. Priznanja i nagrade dodijeljene su dobitnicima u disciplini "road racing", odnosno u kategoriji cestovnog motociklizma u kojoj je titulu klupskog prvaka odnio MK Maršal iz Banje Luke.

Klupski prvak u kategoriji "enduro" je EK OldWheels Sarajevo, dok se na postolje klupskih pobjednika u motocross ​PRO klasi popeo AMK Kreševo. Uz klubove u tri spomenute kategorije, nagrađeni su i najbolji pojedinci. Dodijeljene su i posebne nagrade. Tako je nagradu za fair play odnio Marko Karačić iz MK Hercegovina Extreme Široki Brijeg.

Dobitnik Zlatne kacige je Petar Kundid, vozač iz Hrvatske. Vozači godine su; u kategoriji veterana Miroslav Milojević, vozač MK Miron Moto Derventa, kadeta Mirko Andrić iz AMK Kreševo te u kategoriji juniora Abdulaziz Najbantić, vozač EK OldWheels Sarajevo.

Vozač godine je Darko Raič iz EEK Mostar iz Mostara, a klub godine AMK Kreševo iz Kreševa. Svečanost proglašenja pobjednika i dodjele priznanja pobjednicima u moto-sportu za ovu godinu okupila je, uz zaljubljenike u motociklizam, i predstavnike gospodarskog te društvenog života, kao i političke predstavnike sa svih razina vlasti, od općinske do državne. Bila je to i prigoda rezimirati rad Moto saveza BiH.

Kreševo, naravno, nije slučajno odabrano za sjedište Moto saveza BiH jer je AMK Kreševo ipak državni prvak u motocrossu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?