mostar

Učenici u HNŽ-u neće se vraćati u školske klupe

ucionica
13.05.2020.
u 17:36

Učenici u Hercegovačko-neretvanskoj županiji neće se vraćati u školske klupe do kraja ove školske godine, dok će maturanti zbog opasnosti od širenja koronavirusa biti oslobođeni polaganja usmenog maturalnog ispita.  

Po riječima ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Rašida Hadžovića nastava u 2019/2020. godini bit će okončana online nastavom. 

"Povratak u školske klupe bi izazvao stres, zbog toga smo odlučili da se nastava okonča na ovaj način", rekao je ministar obrazovanja.  Po njegovim riječima ovakav način održavanja nastave se pokazao uspješnim te nema razloga za promjene ovoga sustava.

Maturanti će, dodao je ministar Hadžović, biti oslobođeni polaganja usmenog dijela maturalnog ispita, a pismeni dio ispita predstavljat će konačnu ocjenu.

Ocjene iz nastavnih predmeta koji su sastavni dio mature bit će zaključne ocjene koje je učenik postigao tijekom školovanja. 

U Hercegbosanskoj županiji maturanti će pak ispite polagati u prvih pet dana lipnja, no još uvijek čekaju upute Zavoda za javno zdravstvo kako će se braniti maturalni rad. 

U Srednjobosanskoj županiji maturanti će završne radove slati putem e-maila na adrese svojih profesora, dok će obrana radova biti u školama, sukladno propisanim mjerama zaštite. 

Područje obrazovanja u entitetu Federaciji BiH je u nadležnosti deset županija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?