Odrezali im ruke:

Morali su dva puta zamahnuti da je odsjeku...

sadadad
MOHAMMED SALEM
16.12.2016.
u 16:30

Azad (21) i Mohammad Hassan (25) braća su iz okolice Mosula, a sudbina njihove obitelji svjedok je stravične vladavine ISIL-a u arapskim zemljama. Njima su ISIL-ovci javno odsjekli šake jer su ih optužili za krađu, prenosi 24sata.hr

Sudbina njihova mlađeg brata još im je nepoznata. Od militanata su samo dobili papir na kojem piše da je ubijen zbog suradnje s iračkom vojskom, ali njegovo tijelo nikad više nisu vidjeli. 

Azad Hassan and his brother Mohammad, whose hands were chopped off by Islamic State militants, sit with their aunt in a house at Nimrud village, south of Mosul | Autor: MOHAMMED SALEMfoto: MOHAMMED SALEM

Braća Hassan pred sudom ISIL-a završili su prije godinu dana. Mladići inače dostavljaju brašno i jednog su dana od mušterije koja im je dugo bila dužna, uzeli natrag dostavljeno brašno. ISIL-ovici su zatim njih optužili za krađu i kaznili odsijecanjem ruke. Osakatili su ih javno, a postoji i snimka koju Azad čuva na USB-u jer se nada da će jednog dana odgovorni odgovarati za svoje zločine.

ISIL-ovci su ih već u rano jutro odvukli na trg gdje su se okupile stotine. Prije nego što im je krvnik odsjekao desnu šaku, liječnik im je dao lokalnu anesteziju. 

foto: Screenshot

- Dok živim neću zaboraviti trenutak kad su odrezali ruku mom bratu. Onda su zavezali moju ruku. Morali su dva puta lupiti da je odsjeku. Htio sam da se zemlja otvori - rekao je Azad, piše Daily Mail. 

Njihovog oca Husseina ozlijedila je eksplozija pa je u zavojima prikovan za krevet.

- Odrezali su šake dvojici mojih sinova, trećeg su mi uzeli. ISIL je nanio veliku štetu mojoj obitelji - rekao je.

- Svi smo mi Iračani. Svi smo isti ljudi. Ne znam zašto nam to rade - kazao je.

Azad Hassan, whose hand was chopped off by Islamic State militants, cries as he stands beside his wounded father in a house at Nimrud village, south of Mosul | Autor: MOHAMMED SALEMfoto: MOHAMMED SALEM
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?