SBB:

Montiranu optužnicu podmeću odmetnuti elementi u Tužiteljstvu BiH

SBB
04.03.2016.
u 20:34

Savez za bolju budućnost najoštrije osuđuje Odluku Suda BiH koji je na današnjem ročištu prihvatio sramni prijedlog Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za ponovno određivanje pritvora predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću, zbog navodnog kršenja mjera zabrane koje su mu prethodno bile određene.

„Ovu besprizornu i brutalnu montiranu političku optužnicu predsjedniku SBB-a podmeću odmetnuti elementi u Tužiteljstvu BiH u partnerstvu s kriminaliziranim nalogodavcima iz najviših organa vlasti, koji strahuju od stabilizacije političkih prilika, napretka BiH prema EU i NATO-u te uvođenja zapadnih standarda i europskih principa vladavine prava, na čemu SBB od svog osnivanja snažno inzistira", navodi se u priopćenju SBB-a.

„Poručujemo obiteljsko-kriminalnim strukturama u vlasti da će njihovi pokušaji keljmendizacije SBB-a naići na odlučan i beskompromisan odgovor. SBB će stoga iskoristiti sve pravne, demokratske instrumente i mehanizme političke borbe da se suprotstavi pokušajima da BiH bude talac privatnih interesa šačice "moćnika" kojima je jedini cilj da potpuno potčine i bošnjački narod i ovu državu", navodi se u priopćenju. Također, SBB poručuje svim građanima BiH da ovo nije samo borba za slobodu nedužnog pritvorenog lidera SBB-a nego i borba za slobodnu, demokratsku, sekularnu i pravedniju BiH iz koje neće desetine tisuća naših mladih ljudi svakodnevno odlaziti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije