Susret s Ivanićem

Mogherini: EU želi vidjeti snažnu i uspješnu BiH

22.06.2017.
u 12:55

Federica Mogherini, visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije u četvrtak se sastala s Mladenom Ivanićem, predsjedavteljem Predsjedništva Bosne i Hercegovine kako bi razgovarali o najnovijim događanjima, uključujući implementaciju Reformske agende, priopćeno je iz ureda Federice Mogherini.

Visoka predstavnica je ponovila snažnu posvećenost Euroske unije regiji Zapadnog Balkana i njegovim izgledima za budućnost u EU.

- EU želi vidjeti snažnu i uspješnu Bosnu i Hercegovinu koja se kreće naprijed. U tom smislu je od suštinske važnosti da se Reformska agenda implementira na kontinuiran i efikasan način, imajući u vidu predstojeći sastanak Vijeća za pridruživanje koji će biti održan 10. srpnja, te Sumit zapadnog Balkana u Trstu 12. srpnja i daljnje događaje - navodi se u priopćenju. 

Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je danas s visokom predstavnicom za vanjsku i sigurnosnu politiku Europske unije Federicom Mogherini o unutarnjoj političkoj situaciji u BiH i regiji, te koraci koje BiH čini na europskom putu.

Zajednički je utvđeno da su prioriteti na tom putu efikasno provođenje mjera iz Reformske agende i efikasna priprema odgovora na Upitnik Europske komisije.

Ivanić i Mogherini zaklјučili su da je ovo povolјan trenutak, koji BiH treba iskoristiti.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH izrazio je zabrinutost da, u slučaju da ova prilika bude propuštena, može doći do zastoja u europskim integracijama BiH, koji bi mogao potrajati duže vremensko razdoblje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?