Blagdan u župi Brestovsko

Mnoštvo vjernika na vanjskoj proslavi Male Gospe u Brestovskom

12.09.2016.
u 08:00

Župa rođenja Blažene Djevice Marije u Brestovskom u općini Kiseljak ove nedjelje proslavila je blagdan svoje nebeske zaštitnice, rođendan Blažene Djevice Marije, u narodu poznatiji kao Mala Gospa.

Budući da se ovaj blagdan proslavlja 8. rujna, prema tradiciji, vanjska se proslava priređuje nedjeljom koja je najbliža spomenutom blagdanu. I ove godine na proslavi patrona župe Brestovsko okupilo se mnoštvo vjernika.

Misno slavlje služeno u dvorištu župne crkve, uz sudjelovanje brojnih vjernika, predvodio je fra Miro Relota, gvardijan Franjevačkog samostana u Fojnici.

U svojoj propovijedi, fra Miro Relota uz ostalo je istaknuo kako, za razliku od čovjeka, Bog ne razlikuje male i velike župe, mala i velika mjesta, malobrojne od onih koji su većina.

“Rim, Sarajevo, Međugorje, Brestovsko. Bogu su sva ova mjesta ista. Nema malih mjesta ni malih župa, čak su one male Bogu draže i vrjednije.

On ne gleda narode po brojnosti i jedina snaga koju priznaje je snaga vjere i dobrote, snaga dobra manjine koja pobjeđuje zlo većine.

Neka ovakva poruka blagdana bude utjeha svim malobrojnijim narodima, kakav je i naš hrvatski narod u Bosni i Hercegovini”, poručio je fojnički gvardijan te pozvao obitelji da im uzor bude Blažena Djevica Marija koju je Bog odabrao za Isusovu majku, ali i svih vjernika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?