Busovača

Mladi plasirali novu videoigru, hobi pretvaraju u posao kojim namjeravaju, nakon onoga u BiH, osvojiti i tržište EU

x
23.03.2017.
u 08:00

Umjesto beskrajnih žalopojki kako u BiH nema budućnosti ni posla za mlade, petorica mladića iz Busovače, okupljena pod imenom “Almost Digital Studio”, odlučila su se za svoje “mjesto pod suncem” izboriti vlastitom kreativnošću i radom. Umjesto posla koji umara, oni su izabrali ono što vole, ne samo oni već i većina njihovih vršnjaka. Riječ je o videoigricama.

Nakon što su prošle godine na tržište izbacili svoju prvu mobilnu igricu za Android uređaje na Google Play trgovini pod imenom “Gravitas”, a koja je u međuvremenu ostvarila zavidan uspjeh, ovih su dana na tržište plasirali novu Android igru “Dotix” koja je već dostupna na Google Play trgovini. Ovog puta, kažu, u pitanju je puno kvalitetnija igrica koja sadrži 100 razina te dvije mini igre, od kojih je jedna dječja. U najkraćem, “Dotix” je mozgalica za koju je rješenje moguće pronaći jedino ako razmišljate brzo, a reagirate još brže. “Iako smo igricu ovih dana tek objavili na svojoj službenoj Facebook stranici, za nju već vlada veliko zanimanje. Zadovoljni smo prvim reakcijama na novu, kao i uspjehom koji je postigla naša prva igrica ‘Gravitas’ koja je dospjela na 17. mjesto u kategoriji ‘Top New Free Games’”, kaže Ivo Dražić, jedan od članova skupine “Almost Digital Studio”. Nakon što je “probila led” na tržištu mobilnih igara, skupina mladih kreativaca iz Busovače planira dalje u osvajanje bh., ali i europskog tržišta.

“Za sada nemamo sredstava za reklame i kampanju na tržištu, ali vjerujemo kako će se i to vremenom promijeniti te ćemo hobi pretvoriti u pravi posao. Također vjerujem i kako ćemo proširiti sadašnji tim novim članovima koje ovom prigodom pozivam da nam se pridruže u osvajanju ne samo bh. već i europskog tržišta”, kaže Dražić. Članovi skupine “Almost Digital Studio” uvjereni su da njihovo vrijeme tek dolazi jer tržištu mobilnih igrica, kao i svakom drugom, potrebni su kreativci spremni vlastite ideje pretvoriti u novu vrijednost koja će mnogima obogatiti slobodno vrijeme. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?