Žepče

Mještani naselja Balačići dobili novi sustav za vodoopskrbu

27.08.2015.
u 06:30

Tehnički prijam 
radova na novoizgrađenome spremniku za vodu

U mjesnoj zajednici Željezno Polje, u naseljenom mjestu Balačići, obavljen je tehnički prijam radova na novoizgrađenom spremniku za vodu, prekidnoj komori i dijelu cjevovoda primarne mreže.

Caritas Švicarske

Izgradnjom ovoga vodovoda osigurat će se kontinuirano napajanje pitke vode za 130 obitelji koje su tijekom prošlogodišnje vremenske nepogode, svibanjskih poplava, ostali bez pitke vode.

Novac za izgradnju ovoga infrastrukturnog objekta osigurao je Caritas Švicarske u iznosu od 120.000 konvertibilnih maraka.

Izvođać radova ne spremniku za vodu, prekidnoj komori i dijelu cjevovoda primarne mreže bilo je poduzeće Tadić Cop iz Žepča.

Fuad Imamović, projekt -menadžer Caritasa Švicarske, istaknuo je da se radi o projektima koji se realiziraju nakon poplava u Žepču i Doboju.

Daljnji radovi

Osim ovoga projekta, Caritas Švicarske gradi 30 stambenih objekata s 40 stambenih jedinica za stanovnike Željeznog Polja čiji su objekti uništeni tijekom prošlogodišnjih klizišta.

- Objekti bi trebali biti završeni do kraja rujna, a također u tijeku su radovi na izgradnji infrastrukture za ovo naselje.

Caritas Švicarske uložit će oko 1,5 milijuna maraka na prostoru općine Žepče, neki od projekata su već realizirani, a drugi će se realizirati u skorije vrijeme, istaknuo je Imamović.

Novoizgrađeni sustav vodoopskrbe ulijeva nadu da će se uskoro riješiti i ostale poteškoće s kojima se susreću stanovnici žepačke mjesne zajednice Željezno Polje.

Zadovoljan sam sa svime što se radi na terenu i što se posljedice prirodne nesreće koju nikada ne smijemo zaboraviti svakoga dana otklanjaju i samim time život naših sugrađana postaje lakši, istaknuo je načelnik općine Žepče Mato Zovko.

Primopredaji su nazočili predsjedatelj Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović, pomoćnica općinskog načelnika Brigita Lovrić i predstavnici mjesne zajednice Željezno Polje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?