Posušje

Ministarstvo kulture i sporta FBiH sufinancira pet projekata

kulture
04.01.2016.
u 07:00

Ovi rezultati su dokaz da se posljednje 3-4 godine stvorila pozitivna razvojna klima i uzlet u svim segmentimadjelatnosti

Federalno ministarstvo kulture i sporta objavilo je rezultate javnoga poziva za odabir programa i projekata koji će se sufinancirati iz proračuna FBiH u 2015., objavljenog 28. kolovoza 2015. Za pet projekata poslanih iz Posušja odobreno je ukupno 30.000 konvertibilnih maraka.

Udruga za održivi razvoj dobila je 2000 maraka za 3D vizualizaciju prirodne, kulturne i arheološke lokacije Peć mlina s Ravlića pećinom u općini Grude. Hrvatsko kulturno društvo Napredak - podružnica Posušje dobilo je 2000 maraka za formiranje Napretkovog dječjeg zbora.

Golf klub Posušje dobio je 10.000 za izgradnju klupske kuće. Hrvatski športski klub Posušje dobio je 10.000 maraka za rekonstrukciju i dogradnju svlačionice stadiona Mokri dolac Posušje. Vijeće mladih općine Posušje dobilo je 6000 maraka za projekt Mladi - Budućnost. Na temelju natječaja koji je provelo Federalno ministarstvo kulture i sporta u općini Posušje, u ovoj godini realizirat će se ukupno osam projekata ukupne vrijednosti od 76.000 KM.

Ovom odlukom Posušje je prepoznato prvenstveno kao kulturno, sportsko i mjesto mladih čije su aplikacije uspješno prošle gore navedeni natječaj.

Također, ovi rezultati su dokaz da se posljednje 3-4 godine u općini stvorila pozitivna razvojna klima i uzlet u svim segmentima djelatnosti.

Ovome svakako doprinosi dobra suradnja lokalnog rukovodstva sa županijskim i državnim vlastima te njihovo razumijevanje problema. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?