Ministar vanjskih poslova BiH

Ministar Crnadak u Vatikanu razgovarao s papom Franjom

11.10.2017.
u 16:59

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak danas je boravio u službenoj posjeti Vatikanu.

Crnadak se u sklopu posjete Svetoj Stolici sastao s papom Franjom.

U nastavku posjete sastao se i sa tajnikom Vatikana za odnose sa državama, nadbiskupom Polom Ričardom Galagerom.

Tijekom razgovora između ministra Crnatka i nadbiskupa Galagera istaknuto je da su bilateralni odnosi dvije zemlje izuzetno dobri te da je potrebno da se nastavi intenzivna suradnja i razmjena posjeta na visokom nivou.

Ministar je naglasio da je strateški cilj Bosne i Hercegovine članstvo u Europskoj uniji te je pozvao Svetu Stolicu da svojim utjecajem podrži put BiH ka punopravnom članstvu u Europskoj uniji.

Crnadak je dodao da je u Bosni i Hercegovini potrebno da se nastavi s procesom pomirenja i ekonomsko-socijalnih reformi što bi kao rezultat imalo ekonomski napredak BiH u idućem razdoblju.

Tajnik Galager je izrazio podršku Bosni i Hercegovini na putu eurointegracija te je dodao da će Vatikan i dalje podržavati procese reformi koje bi trebalo da dovedu do napretka BiH i boljeg života njenih građana.

Tijekom posjete dogovoreno je da tajnik Vatikana za odnose sa državama posjeti Bosnu i Hercegovinu u prvoj polovini 2018. godine.

U sklopu ove posjete ministar Crnadak se sastao i s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije