sarajevo

Ministar Bevanda i veleposlanik Ivancov o rješenju za klirniški dug

Bevanda
22.03.2016.
u 12:12

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Ruske Federacije u BiH Petera Ivancova s kojim je razgovarao o aktualnim događajima u procesu provedbe ekonomskih reformi, ali i rješavanju otvorenih pitanja između dvije zemlje.

Tijekom sastanka naglašeno je kako je nužno okončati pitanje klirinškog duga, koji se odnosi na neizmirene obveze robne razmjene između nekadašnjeg Sovjetskog saveza (SSSR) i bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ), gdje i BiH ima dio koji joj pripada.

Sugovornici su se složili da treba pronaći najbolje modalitete kako bi se i pitanje klirinškog duga zatvorilo na obostranu korist dvije države.

Istaknuto je kako BiH i Rusija imaju dobre bilateralne odnose, te da treba kontinuirano unapređivati ekonomsku suradnju između dvije zemlje i otvarati prostor za nove investicije.

Ministar Bevanda naglasio je kako je vidljiv napredak u reformskim procesima u BiH, te da je nužno nastaviti s ovim aktivnostima, posebice nakon podnošenja aplikacije za članstvo BiH u EU.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije