SUSRET U ZAGREBU

Milanović i Pahor razgovarali o pravima Hrvata u BiH i promjeni izbornog zakona

Ured predsjednika RH
26.04.2022.
u 20:05

Milanović je informirao Pahora i o svojih stavovima vezanim uz Bosnu i Hercegovinu, odnosno o potrebi da se promjenom izbornog zakona osigura pravo Hrvata u BiH da kao konstitutivan narod sami biraju svoje predstavnike u sva tijela vlasti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas u Zagrebu s predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom koji je boravio u radnom posjetu Hrvatskoj.

Predsjednici Milanović i Pahor razgovarali su o odnosima Hrvatske i Slovenije, o stanju u regiji te o sigurnosnoj situaciji u Europi nakon ruske agresije na Ukrajinu. 

Milanović je informirao predsjednika Pahora i o svojih stavovima vezanim uz Bosnu i Hercegovinu, odnosno o potrebi da se promjenom izbornog zakona osigura pravo Hrvata u BiH da kao konstitutivan narod sami biraju svoje predstavnike u sva tijela vlasti, objavio je Ured predsjednika Republike Hrvatske.

Nadalje, kao predsjedatelji razgovarali su o planovima za održavanje sastanka Inicijative Brdo-Brijuni tijekom ove godine, a tema razgovora bio je i trilateralni sastanak predsjednika Hrvatske, Slovenije i Austrije te je dogovoreno da se trilaterala održi u lipnju ove godine u Hrvatskoj. 

Dogovoren je i novi skori susret dvojice predsjednika i to u Rijeci, 10. svibnja, povodom obilježavanja 30. obljetnice djelovanja Saveza slovenskih društava u Hrvatskoj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?