dodik, pavić i đokić

'Mehanizam koordinacije ne postoji za vladajuće u RS-u'

lideri RS
Nezavisne.com
16.02.2016.
u 18:05

Lideri SNSD, DNS i SP potvrdili su kako će na predstojećim lokalnim izborima djelovati zajedno sa istim kandidatima u svim općinama i gradovima u RS.

Također, Milorad Dodik, Marko Pavić i Petar Đokić kao lideri vladajućih stranaka oštro su reagirali na nedavno usvojeni mehanizam koordinacije. Dogovorili su se kako će se u idućem razdoblju održati posebna sjednica NS RS na kojoj bi se razmatrao usvojeni mehanizam i kako bi se on usporedio s ranijim odlukama koje je NS RS donosila u tom pravcu.

"Želimo ka EU i to je naš cilj, ali se moraju uvažavati realnosti u ovoj zemlji", rekao je Đokić. On je naglasio da za njih postojeći mehanizam koordinacije ne postoji te da se radi o jednoj od najštetnijih odluka donesenih na štetu RS.

O mehanizmu koordinacije govorio je i Dodik ističući da je mehanizam moguć samo kao istovjetno usvojen tekst na nivou vlada RS i FBiH i Vijeća ministara BiH. On je naglasio da se ovako pokušava da Vijeće ministara BiH nešto nameće i ključno je da Vijeće  ministara ima skučene mogućnosti i da o tom pitanju ne može donositi odluke. Odgovarajući da pitanja o stabilnosti vladajuće koalicije posebno odnosa SNSD i DNS lideri ove dvije stranke naglasili su da su ti odnosi odlični i nikada bolji, prenose Nezavisne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije