otplata dijela duga

Medvedev potpisao: Rusija vraća BiH 125 milijuna dolara

 Dmitrij Medvedev
AFP
22.12.2016.
u 16:34

Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je ukaz prema kojem će Rusija platiti BiH 125 milijuna dolara na ime otplate dijela duga Sovjetskog Saveza prema SFRJ.

Dokument je objavljen na službenoj stranici za informacije o zakonskim dokumentima, prenio je TASS.

U dokumentu se navodi da se ovim potvrđuje nacrt sporazuma između ruske Vlade i Vijeća ministara BiH o rješavanju ovog pitanja.

Prema nacrtu sporazuma, Rusija će platiti 125 milijuna dolara BiH, što je dio ukupnog duga Sovjetskog Saveza prema Jugoslaviji.  

Rusija će posredstvom "Vnešekonombanke" prebaciti ovaj iznos Centralnoj banci BiH u roku od 45 dana od stupanja na snagu sporazma.

BiH se obvezuje da će, nakon dobivanja 125,158 milijuna dolara, u roku od pet dana, rasporediti ta sredstva. Oko 58 posto ukupnog iznosa - 72,592 milijuna dolara dobit će Federacija BiH, 29 posto ili 36,296 milijuna dolara dobit će Republika Srpska, 10 posto ili 12,516 milijuna dolara odlazi za potrebe organa vlasti BiH, a tri posto ili 3,755 milijuna dolara dobit će Brčko distrikt, prenosi Srna. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?