Čitluk

Matica hrvatska odličnim učenicima osigurala knjige

27.04.2016.
u 11:00

Matica hrvatska je na različite načine poticala znanje i ulagala sredstva u obrazovanje i stručno usavršavanje mladih. Sukladno svojim mogućnostima, to Matičino opredijeljene nastavlja i provodi Ogranak MH Čitluk koji svake godine knjižnicama OŠ i SŠ donira knjige iz vlastite naklade, ali i komplete iz edicije Stoljeća hrvatske književnosti te vrijednim knjigama nagrađuje odlične i učenike generacije. Tako je ovih dana, u sklopu priprema za obilježavanje jubilarne, 25. godišnjice obnoviteljskog rada i djelovanja Ogranka Matice hrvatske Čitluk, koja će se održati 31. svibnja, taj Ogranak nastavio provoditi tu lijepu i hvalevrijednu tradiciju. Naime, predsjednik Ogranka Andrija Stojić je Velimiru Pinjuhu, ravnatelju čitlučke SŠ dr. fra Slavka Barbarića, uručio veći broj primjeraka vrlo vrijedne i skupocjene knjige “Atlas dendroflore (drveća i grmlja) BiH” autora Čedomila Šilića.

Knjige su za učenike uručene i Jasni Jerkić-Ćorić, knjižničarki OŠ “Bijakovići”, a za koji bit će darovane i odlikašima i učenicima generacije OŠ fra Didaka Buntića Čitluk i OŠ “Čerin”. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?