Pomogli čak 230 obitelji iz SBŽ

Mateo Marić novi-stari predsjednik Hrvatske udruge mladih u središnjoj Bosni iz Viteza

HUM
17.03.2023.
u 18:46

HUM u središnjoj Bosni od svoga je osnutka prepoznatljiv, prije svega po svome humanitarnom radu, ali i angažiranju na projektima od značaja za širu društvenu zajednicu, naglasio je podnoseći izvješće o radu Udruge Mateo Marić.

Mateo Marić ostaje na čelu Hrvatske udruge mladih (HUM) u središnjoj Bosni i u iduće četiri godine, odlučili su na izborno-izvještajnoj skupštini izaslanici, njih 14 koji podupiru rad udruge u Vitezu, gdje je i sjedište HUM-a.

Razmatrana su izvješća o radu Udruge čije su dvije članice Maja Radman i Ana-Marija Omazić izabrane u Upravno vijeće HUM-a.

HUM u središnjoj Bosni od svoga je osnutka prepoznatljiv, prije svega po svome humanitarnom radu, ali i angažiranju na projektima od značaja za širu društvenu zajednicu, naglasio je podnoseći izvješće o radu Udruge u protekle četiri godine novi-stari predsjednik Mateo Marić.

U proteklome su razdoblju obišli i pomogli 230 obitelji s područja SBŽ-a, a zbog rada na terenu smatraju se jednom od najaktivnijih udruga ne samo na ovom području.

- Osim humanitarnog rada, Udruga je realizirala i mnoge infrastrukturne projekte poput izgradnje Spomenika ljubavi u samome središtu Viteza, uređenja Društvenog doma u MZ Gaćice i prostorija HUM-a, a uredili smo i šetalište na Ribarskom reviru u Vitezu. Tu su i studijska putovanja, edukacijska predavanja, predavanja o borbi protiv ovisnosti... - kaže Marić.

Njegovim ponovnim izborom za predsjednika HUM-a potvrđeno je da su članovi i oni koji podržavaju rad Udruge prepoznali i njegov trud i zauzetost da HUM ostane na putu činjenja dobra.

- HUM u središnjoj Bosni ušao je u povijest, ali moja je želja da uvijek bude i dio sadašnjosti jer je njegov rad prepoznat diljem BiH, regije i svijeta, na što svi zajedno trebamo biti ponosni. Bez članova Udruge koji su davali dio sebe za aktivnosti i projekte ne bi bilo moguće postići uspjehe. Zahvalio bih i svim dobročiniteljima koji su od samoga početka bili uz HUM i davali nama mladima neizmjernu potporu. Na kraju bih pozvao sve mlade da se priključe radu HUM-a i uključe u rad za opće dobro društvene zajednice u kojoj živimo - poručio je Marić. Usvojen je i program rada Udruge za 2023.

- Od posebnoga su značaja za mene humanitarni projekti i smatram da je u današnje vrijeme ubrzanoga života iznimno važno kada nekoga posjetimo, pružimo ruku zajedništva i pokažemo da smo tu za one kojima je naša pomoć najpotrebnija - kazala je Ana-Marija Omazić, članica Udruge, naglasivši kako je, kao i ostale, čini sretnom biti dio pozitivnih priča Udruge čiji su članovi poručili: "Nemojte se nikada umoriti čineći dobro". 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?