jedan od najvećih glazbenih događaja u Hercegovini

Mate okuplja prijatelje - u Blatnicu stižu Zlatko Pejaković, Dalmatino, Ante Cash​...

28.06.2023.
u 17:55

Prvi ponedjeljak u kolovozu rezerviran je za jedan od najvećih glazbenih događaja u Hercegovini. Naime, u ponedjeljak, 7. kolovoza, na platou crkve sv. Franje u Donjoj Blatnici od 20 sati održat će se 11. po redu Blatničke note dobrote, humanitarni koncert koji sa svojim Blatničanima priprema nadaleko poznati Mate Bulić, piše Večernji list BiH.

Prorok u svom selu

- Znate onu staru narodnu kad kažu kako je najteže biti u svojem selu pop. Eto, hvala Bogu, na neki način ja sam to doživio. Pomognemo koliko možemo, a posebno mojoj Blatnici, gdje sam rođen. Ja sam vam rođen odavde 500 metara i tu je moja vječna kuća, gdje su svi moji pokopani, a i ja ću se tu jednoga dana vratiti, u kojem kontekstu, nebitno, ali je bitno da je moja Blatnica dio mene - kazao je jednom prilikom Mate.

Njegovi glazbeni prijatelji rado se odazovu na ovaj koncert, a 2023. godina bit će ona s najviše izvođača. Svoj dolazak u Donju Blatnicu potvrdili su Zlatko Pejaković, Dalmatino, Frano Pehar & Tarapana, Ante Cash, Tiho Orlić, Ivana Marić, Dražen Žanko, Pero Panjković, Šima Jovanovac, Johny Gitara, Dukati - Široki Brijeg, Trio gušt, Stjepan Jeršek Štef, Jozo Vučić, Drvosječe, Narodni dar, Pero Strukar - Viteška lola, Ivan Mandić, Ivan Martić, Udruga “Jozo Penava” Vitez, Zdravko Ćurić, Klapa “Grga” Posušje, a uz domaćina Matu Bulića, nastupit će i gosti iznenađenja.

Nema sumnje kako će ovaj događaj u Blatnicu, uz brojne posjetitelje, privući niz uglednika iz društvenog, političkog, crkvenog, kulturnog i javnog života iz cijele BiH i RH.

Prihod od prodaje ulaznica ove će godine biti namijenjen za obnovu Doma kulture u Blatnici, dok će se sredstva prikupljena na donatorskoj večeri, koja će se prirediti uz koncert, iskoristiti za pomoć najpotrebitijima s područja općine Čitluk.

Ulaznice će se moći kupiti na ulazu na plato na dan koncerta te već sada online na entrio.ba.

Simbol okupljanja

Tijekom proteklih deset godina Blatničke note dobrote, na čelu s Matom Bulićem, postale su simbol okupljanja ljudi koje povezuje zajednički cilj - iskazati podršku i pružiti pomoć potrebitima. Tako se i ove godine očekuje rekordan broj posjetitelja. Budući da je to organizacijski ogroman projekt, neumorni članovi Organizacijskog odbora koncerta i ostali Blatničani zahvaljuju svim izvođačima, sponzorima i brojnim poduzećima na potpori tom projektu, zatim prijateljima iz Međugorja koji omogućuju besplatan smještaj za brojne izvođače i članove njihovih bendova. Treba reći kako Mate Bulić i članovi OO-a ovog koncerta posebne osjećaje gaje prema čitlučkoj Udruzi “Susret” koja okuplja roditelje i djecu s posebnim potrebama s područja Brotnja. Mate ih je posjećivao i ugostio ih na nekim od blatničkih koncerata te redovito sudjelovao na humanitarnim božićnim koncertima posvećenima toj djeci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije