Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Marinko Čavara razgovarao s predstavnicima Hrvatskog rudarsko-geološkog društva

17. prosinca 2015. u 16:27 0 komentara 253 prikaza
Marinko Čavara

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je u Sarajevu s predstavnicima Hrvatskog rudarsko - geološkog društva: Željkom Knezovićem, Vitomirom Mikulićem, Ivanom Mikulićem i Alojzijem Filipovićem, priopćeno je iz Ureda za informiranje predsjednika Federacije. Predstavnici Društva upoznali su tom prigodom predsjednika Čavaru s radom i realiziranim projektima Društva, istaknuvši da Društvo djeluje 20 godina i da je jedino Društvo na području Federacije BiH koje se bavi rudarskom i geološkom problematikom.

- Rad društva ogleda se u organizaciji i održavanju javnih znanstvenih skupova, stručnih sastanaka, tribina i objavljivanju znanstvenih radova članova Društva - objasnili su predstavnici Društva na sastanku. Kao jedan od planiranih projekata, istaknuto je proširenje i dopunjavanje Rudarsko-geološkog glasnika poglavljem o europskoj rudarskoj tradiciji.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izrazio je potporu radu Hrvatskog rudarsko-geološkog društva i spremnost za suradnju na realizaciji projekata koji će pridonijeti poboljšanju stanja u rudnicima i olakšati teški posao rudara i geologa.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.